Ντοκυμαντέρ 2012

American Songwriter

American Songwriter

Περίληψη

Πρόκειται για ένα μουσικό ταξίδι στην ποίηση,την φιλοσοφία και την ζωή,με πρωταγωνιστή τον στιχουργό Danny Darst.Τα παιδικά του χρόνια μέσα στην φτώχεια,η ανακάλυψη και η ανάδειξη του συνθέτουν το πορτραίτο ενός αυθεντικού Αμερικάνου.  

Χώρα  /  Ημ/νία Παραγωγής

ΗΠΑ  /  Μάρτιος 2012

Διάρκεια

00 hr : 55 min : 13 sec

Σκηνοθεσία       / Παραγωγή
Michael Atman /  Karon Altman

Βραβείο 2012

Blind Encounter

BlindEncounter

Περίληψη

Ενας τυφλός στους δρόμους του Λονδίνου έχει κάποιες εμπνευσμένες απόψεις απο τον κόσμο, που οι περισσότεροι απο εμάς δεν τις βλέπουμε καθημερινά.

Χώρα               / Ημ/νία Παραγωγής

Μεγ.Βρεταννία  / Δεκέμβριος 2011

Διάρκεια
10' λεπτά 10'' δευτερόλεπτα

Σκηνοθεσία - Παραγωγή

Kevin Andrews

Don't Cry For Your Hair

Dontcryforyourhair

Περίληψη

Οταν όλα γύρω σου είναι προς πώληση, τι θα έκανες ? Θα πούλαγες ? Θα δραπέτευες ? Θα αντιστεκόσουν ? Η ταινία εκθέτει την κτηνώδη φύση του σύγχρονου Ρώσικου καπιταλισμού και πώς αυτός επηρεάζει την πιό ευάλωτη κοινωνική ομάδα - τις γυναίκες.

Χώρα/ Ημ/νία Παραγωγής

ΗΠΑ /  2012

Διάρκεια
56' λεπτά 50'' δευτερόλεπτα

Σκηνοθεσία - Παραγωγή

Konstantin Semin

Βραβείο 2012

Eggs for later (Ei voor later)

eivoorlater kleinklein

Περίληψη

Σε αυτό το οικείο ντοκυμαντέρ η σκηνοθέτης Marieke Schellart (35) αποκαλύπτει τις δυσκολίες με το βιολογικό ρολόι. Θα ήθελε να αποκτήσει παιδιά αλλά δεν έχει βρεί ακόμη τον κατάλληλο σύντροφο. Για να δώσει παράταση στον χρόνο της θέλει να επεκτείνει την γονιμότητα της με το πάγωμα των ωαρίων. Η Marieke συζητάει ανοικτά αυτό το αναδυόμενο θέμα της σύγχρονης κοινωνίας.

Χώρα       / Ημ/νία Παραγωγής

Ολλανδία  / Ιανουάριος 2011

Διάρκεια

49' λεπτά 30'' δευτερόλεπτα

Σκηνοθεσία - Παραγωγή
Marieke Schellart

I am going to make a Miracle

MakeaMiracle

Περίληψη

Το ντοκυμαντέρ αναφέρεται στο Arcola Theatre, στην Μεγ.Βρετανία και στον χαρισματικό Τούρκο καλλιτεχνικό δ/ντή του, τον Mehmet Ergen.

Η ταινία καλύπτει μία περίοδο έξι μηνών και περιλαμβάνει στιγμιότυπα απο τις 5 πιο πρόσφατες και σημαντικές παραγωγές του θεάτρου και τονίζει την απεγνωσμένη μάχη που κάνει η εταιρία για να διασφαλίσει οικονομικά το μέλλον της.

Χώρα              / Ημ/νία Παραγωγής

Μεγ.Βρεταννία  /  Σεπτέμβριος 2011

Διάρκεια
1 ώρα , 20' λεπτά 

Σκηνοθεσία - Παραγωγή

Beverly Andrews

Mas Man (The Complete Work)

MasMan MadameHiroshima.jpg

Περίληψη

Είναι η μοναδική ταινία που έγινε για τον άνθρωπο που άγγιξε το 80% του πλανήτη σε μία νύχτα. Mas Man (The Complete Work) εξερευνεί το άλμα του Peter Minshall's απο σχεδιαστή στο Καρναβάλι του Trinidad σε έναν καλλιτεχνικό δ/ντή των τελετών έναρξης τριών Ολυμπιακών Αγώνων, που βασίζονται στην ικανότητα του 'να κάνει ο,τι είναι μικρό, να φαίνεται μεγάλο σε ένα Ολυμπιακό Στάδιο.' Ο Minshall ήταν καλλιτεχνικός δ/ντής στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Μπαρτσελόνας το 1992, της Ατλάντα το 1996 και της Salt Lake City το 2002. Οι Ολυμπιακοί Παραγωγοί βρήκαν πολύ έξυπνο να ανεβάσουν στην σκηνή την θεματολογία του στο Trinidad, που έπαιζε με το καλό και το κακό. 

Χώρα                              / Ημ/νία Παραγωγής

Trinidad - Tobago, Η.Π.Α   / Μάρτιος 2012

Διάρκεια

1 ώρα 28' λεπτά 56'' δευτερόλεπτα

Σκηνοθεσία - Παραγωγή
Dalton Narine

Oh Johny

Oh Johny1

Περίληψη

Ο Johny τρέχει στον καθημερινό ρυθμό. Στον ουρανό ο καιρός περνάει στην συνηθισμένη ταχύτητα.

Χώρα      / Ημ/νία Παραγωγής

Πορτογαλία /  2012

Διάρκεια 
17 λεπτά 

Σκηνοθεσία - Παραγωγή
Paulo Carneiro

The Hidden Hand

Hidden Hand

Περίληψη

Το ντοκυμαντέρ εξετάζει τα φαινόμενα γύρω από τα ΑΤΙΑ, τους εξωγήινους, τις απαγωγές και την αμερικανική μυστική στρατιωτική συγκάλυψη των υποτιθέμενων εξωγήινων επαφών και της πίσω απο αυτής τεχνολογίας. Η ταινία περιλαμβάνει συνεντεύξεις με τους στρατιωτικούς γνώστες όπως τον αστροναύτη Δρ Edgar Mitchell, τον έκτο άνθρωπο που περπάτησε στο φεγγάρι και τον συνταγματάρχη Τζον Αλεξάντερ. Περιλαμβάνει επίσης συνεντεύξεις με εμπειρογνώμονες των UFO's όπως τον υπνοθεραπευτή, David Jacobs, και όλους εκείνους που ισχυρίζονται ότι είχαν πραγματική επαφή με τα ΑΤΙΑ.

Οι αφηγηματικές σκηνές είναι διάσπαρτες σε όλη την ταινία για να διαμορφώσουν τις έννοιες της ταινίας από απόψεις που υφαίνουν έναν τάπητα της πραγματικότητας και της φαντασίας σε μια νέα αντίληψη για τον κόσμο, που μπορεί να σοκάρει και να ανοίξει τα μάτια του θεατή.

Χώρα                       /   Ημ/νία Παραγωγής

Ηνωμ.Πολιτείες Αμερικής /    Μαίος 2012 

Διάρκεια

1 ώρα και 20 λεπτά 

Σενάριο - Σκηνοθεσία - Παραγωγή
James Carman

USKOK

USKOK

Περίληψη

Οι Uskoks ήταν Κροάτες στρατιώτες, που κατα την διάρκεια των Οθωμανικών πολέμων στην Ευρώπη, κατοικούσαν στις περιοχές της ανατολικής Αδριατικής. Ομάδες απο Uskoks μετείχαν σε ανταρτοπόλεμο εναντίον των Οθωμανών και σχημάτιζαν μικρές μονάδες με διατεταγμένα ταχύπλοα πλοιάρια. Από τότε που οι Uskoks βγήκαν στην ξηρά και σπάνια έπαιρναν την ετήσια επιδότηση τους κατέληξαν σε πράξεις πειρατίας. Τα κατορθώματα των Uskoks συνέβαλαν στην ανανέωση του πολέμου μεταξύ Βενετίας και Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.

Χώρα / Ημ/νία Παραγωγής

Ιταλία  / Ιανουάριος 2011

Διάρκεια

32' λεπτά

Σενάριο             /  Σκηνοθεσία - Παραγωγή
Aniello Zamboni  / Cesare Bornazzini

Τί μέσα ... τί έξω

TiMesatiEkso Poster

Περίληψη

Ένα ντοκυμαντέρ για ελεύθερους φυλακισμένους. Η ζωή μέσα και έξω απο την φυλακή μέσα απο αφηγήσεις των πρωταγωνιστών, που αποτυπώνουν τις δύσκολες συνθήκες, που βίωσαν στις φυλακές αλλά και των τραυμάτων, που ενδεχομένως τους έχουν αφήσει. Επιπλέον, αποκαλύπτονται οι τεράστιες δυσκολίες επανένταξης μετά την αποφυλάκιση τους σε μία προκατειλημένη κοινωνία.

Χώρα / Ημ/νία Παραγωγής

Ελλάδα  /  2011

Διάρκεια

1 ώρα 14' λεπτά 13'' δευτερόλεπτα

Σκηνοθεσία - Παραγωγή

Βαγγέλης Ρήγας

Βραβείο 2012

Το Οροπέδιο της Εγκλουβής

oropedio afisa

Περίληψη

Οι ογδόντα κάτοικοι της Εγκλουβής, του ορεινότερου χωριού της Λευκάδας, καλλιεργούν στα χωράφια τους, στο οροπέδιο Βουνί στα 1000μ υψόμετρο, ένα βιολογικό προϊόν. Tην ξακουστή φακή Εγκλουβής, που θεωρείται η καλύτερη φακή στον κόσμο.

Στο οροπέδιο Βουνί υπάρχει ένας οικισμός πανάρχαιος και μοναδικός στον κόσμο, ο οικισμός των Βόλτων, ο οποίος  απαρτίζεται από πέτρινα κτίσματα με αλώνια. 

Η φακή της Εγκλουβής φυλάσσεται με άλλους σπόρους στο Διεθνές Κέντρο Αγροτικής ΄Ερευνας για τις Ξηρές Περιοχές (ICARDA) στη Συρία.  Φέρει δε τον κωδικό ονομασίας ILL 293.

Οι Εγκλουβισάνες, φορώντας την τοπική φορεσιά τους, σπέρνουν τη φακή  μετά την Πρωτοχρονιά - με τα «παγανά», και την αφήνουν να «κοιμηθεί» κάτω από το χιόνι. Την άνοιξη, τη βοτανίζουν με γνώση και επιδεξιότητα από τα ζιζάνιά της. Το καλοκαίρι όταν ωριμάσει, τη ξερριζώνουν με τα χέρια και την πάνε στο αλώνι. Κρατούν το σπόρο για την επόμενη χρονιά.

Οι γυναίκες λιγοστεύουν…Ο οικισμός των Βόλτων καταρρέει…  Το οροπέδιο πρέπει να προστατευτεί ως φύση, αρχιτεκτονική και ανθρώπινη δραστηριότητα.

Χώρα      / Ημ/νία Παραγωγής

Ελλάδα    /  2010

Διάρκεια
1 ώρα 15' λεπτά 37'' δευτερόλεπτα

Σκηνοθεσία - Παραγωγή
Eleonora Fiorou

iidff fb button2 iidff twitter button2 

 

HELLENIC UNION OF HEPTANISIANS : Copyright © 2016 . All Rights Reserved

 

                    Designed by AVALON : Audiovisual Digital Productions / e-services